Beverages - Non-Alcohol

Diet and non-diet soda, coffee, tea, juices, milk, milk substitutes bottled water, sparkling water, etc.

FILTER BY:

PROGRAM

Jamnica - U svakom trenutku

Suočavajući se sa sociodemografskim promjenama na tržištu, agresivnom konkurencijom, promjenama u životnom stilu te strukturi retaila i vlastitog portfelja, prepoznali smo potrebu za repozicioniranjem Jamnice od pića koje olakšava probavu prema piću za razne životne situacije. Pritom smo, brinući o budućnosti, fokus stavili na mlađu ciljnu skupinu koju smo adresirali kreativnim rješenjima i prilagođenim media mixom. Kampanja je premašila postavljene ciljeve u domenama brend indikatora, penetacije kategorije, zamijećenosti i sviđanja te je povećala volumene u taktički važnom formatu 1L PET, kao i ukupne u peirodu za vrijeme i nakon kampanje.


Brand: Jamnica
Client: Jamnica d.d.
Agency: ZOO agencija

Lipton Ice Tea TUSINARUSI

In 2018 Lipton Ice Tea, leader of category, had to return growth tendency to category, increase sales within a changed competitive landscape. Following the trend of interest to the country and culture, the brand launched flavors developed for Russia: ’sea-buckthorn’ and ‘blueberry’. The campaign started with a song performed by rapper Feduk, rolled out further at events with bloggers, ‘Afisha Picnic’ festival, digital-media special projects about re-discovering Russia. The effective launch returned growth to category (+18% already in 1st half-year), over-achieved the sales plan and increased BrandLove indicator +3pp.


Brand: Lipton Ice Tea
Client: PepsiCo holdings LLC
Agency: ORANGE

Nectar - Već 20 godina nije svejedno!

Izazovno je kreirati korporativnu kampanju, i to za jubilej, a izbeći stereotipne forme. Slogan kompanije Nectar -- "Nije svejedno" -- nas je inspirisao da razmišljamo izvan standardnih okvira. Kako ukazuje na važnost izbora, podstakao nas je da iskoristimo priliku i vežemo našu kampanju za u tom trenutku aktuelne političke izbore. U parodičnoj formi, preneli smo vrednosti kompanije Nectar u društveni etar, kreirajući izuzetno upečatljivu i uspešnu kampanju, koja je unapredila spontanu i poznatost sa podsećanjem hero brenda za 9.6% i 6,5%, povećavši i njegov prosečni godišnji volumenski udeo za 3,9%.


Brand: Nectar - Već 20 godina nije svejedno!
Client: Nectar D.O.O.
Agency: Ovation BBDO

2019_us_2019_e-4071-107_hero_1 Country Time Country Time Legal-Ade
2019_co_2019_e-248-228_hero_1 7UP Cada Quien Hace Con Su Cooler Lo Que Quiera
2019_co_2019_e-601-622_hero_1 El dispositivo que para conectarnos no necesita Internet. El Dispositivo Que Para Conectarnos No Necesita Internet.
Close

Filter by:
+ Add More Filters

To browse winners in this category from previous years